Dustin Jeffrey cestovatel

Útočník Dustin Jeffrey ještě nebyl ani na světě, když hudebníci Willie Nelson, Johnny Cash, Waylon Jennings and Kris Kristofferson složili a nahráli v roce 1985 píseň "Highwayman". Text písně však nyní prožívá na vlastní kůži. Během posledních šesti týdnů strávil na dálnicích Pensylvánie spoustu času, když neustále cestoval mezi hlavním týmem Pens a jeho farmou ve Wilkes-Barre. A ať už hráje kdekoliv, vždy ze sebe vydá maximum.

"Dustin je vynikající hokejista, určitě má na NHL," vysekl spoluhráči poklonu obránce Ben Lovejoy, který s Jeffreym strávil velkou část kariéry ve Wilkes-Barre/Scranton a dobře jej tak zná.

Jeffrey se v hlavním týmu Penguins, do kterého byl během sezóny povolán celkem čtyřikrát, ukázal v šesti zápasech. Připsal si v nich dva góly, jednu asistenci a tři kladné +/- body. Na farmu byl zpět odeslán třikrát a pravděpodobně tam bude poslán i poté, co se uzdraví hlavní hvězdy týmu Evgeni Malkin a Sidney Crosby. Vůbec ho to ale neznepokojuje ani neodrazuje.

"Je tu šestnáct útočníků a já jsem jediný s dvoucestným kontraktem," vysvětluje Jeffrey a pokračuje: "Doufám, že si v letošním roce udělám dobé jméno a nezklamu."

Četné cestování mu vůbec nevadí: "Mám několik košil a obleků, které jsou vždy připraveny se mnou vyrazit," říká s úsměvem.

Trenér Penguins Dan Bylsma je s ním spokojen a říká, že jeho nynější pozitivní výkony mu mohou pomoci k výraznějšímu prosazení se v příštích letech: "Kouknětě se na Deryka Engellanda nebo Bena Lovejoye. Ti minulou sezónu nastoupili taky jen na pár zápasů a tu letošní jsou již stabilními součástmi našeho celku. A ukazují, že na NHL mají."

Bylsmovi se na Jeffreym libí rychlost a schopnost vyhrát bully. Využívá ho jak při hře v oslabení, tak i v přesilových hrách.

"Moje všestrannost mi pomáhá. Když jsem byl povolán poprvé, hrál jsem jen v oslabeních. Nyní se už objevuji i v přesilových hrách. Vybojovat si minuty na ledě je tady hodně těžké, proto musím každou z nich náležitě využít," říká Jeffrey.

"Pro Dustina to musí být těžká situace. Představte si, je ve Wilkes-Barre, počítá s tím, že bude mít den volno a najednou jej povolají sem do Pittsburghu," vysvětluje Ben Lovejoy a doufá, že si Jeffrey brzo vybojuje místo v základní sestavě Pens: "Stejně jako já, Deryk Engelland, Mark Letestu a Chris Conner se musí hlavně snažit hrát co nejlépe na farmě. To je hlavní předpoklad toho, aby tu byl co nejdříve s námi. Doufám, že tu bude spíše dříve než později."

24. 01. 2011, Will





Další články týkající se hráče Dustin Jeffrey

21. 01. 2013 - Vitale a Jeffrey se perou o místo v sestavě
09. 01. 2013 - Uzdravený Dustin Jeffrey doufá v příležitost
07. 03. 2011 - Dustin Jeffrey bojuje o hlavní tým, a jde mu to





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Peter Ahola 1968 (Finsko, 56 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15308 hlasů, 23% (15308)
Jeff Skinner
13433 hlasů, 20% (13433)
Patricka Sharpa
13499 hlasů, 20% (13499)
T.J. Oshieho
13079 hlasů, 20% (13079)
Martina St. Louise
11225 hlasů, 17% (11225)

Celkem hlasů: 66544
Tento den v minulosti