Dustin Jeffrey bojuje o hlavní tým, a jde mu to

Třiadvacetiletý Dustin Jeffrey odehrál v letošní sezóně v hlavním týmu Pittsburghu celkem osmnáct zápasů, ve kterých vstřelil sedm gólů. Naposled rozhodl dvěma zásahy zápas proti Bostonu, který předtím vyhrál osm zápasů za sebou. Svými výkony neohromuje Jeffrey pouze své fanoušky, ale i své nadřízené. Mimo jiné zapůsobil například na asistenta trenéra Penguins Toma Fitzgeralda, který jej sleduje již tři roky, tedy celou jeho profesionální kariéru.

Toho nezaujalo ani tak to, že Jeffrey rozhodl zápas, ale především to, jakým to provedl způsobem. Při rozhodujícím momentu utkání v prodloužení si Jeffrey počínal jako zkušený mazák. Nejdříve ve středním pásmu vypíchl soupeři přihrávku, poté odstavil a objel obránce Dennise Seidenberga a ala Jordan Staal nájezd dobře umístěnou střelou zakončil.

"Je to možná nejchytřejší hráč v našem týmu. Puk se k němu často odráží, jako by si hráče hledal. A ne náhodou, Dustin ví kam se postavit a díky rychlým nohám je na tom místě rychle. V AHL jsem ho viděl při spoustě samostatných úniků, hlavně v oslabení," popsal hru svého svěřence Fitzgerald.

Jeffrey, který 27. února oslavil své třiadvacáté narozeniny, se v dobrém světle ukázal už při tréninkovém kempu před startem sezóny. Vzhledem k nabité konkurenci v kádru Penguins se však do hlavního týmu nedostal. Přesto, že by mohl zažádat o umístění na waivers, odkud by si jej pak mohlo vzít jakékoli mužstvo v NHL, tak to neudělal a rovnou odcestoval k farmářskému mužstvu do AHL.

Během sezóny pak pozorně naslouchal radám Marianne Watkinse, pittsburghského trenéra přes bruslení, který mu na videu ukázal rozdíl mezi jeho tehdejším bruslením a tím, jak by měl bruslit co nejefektivněji. Jeffrey pak vždy před a po tréninku jeho rady aplikoval. A zdá se, že speciální trénink přinesl své ovoce.

I přes současné pozitivní období však Jeffrey ví, že je v týmu hlavně díky tomu, že se Pens potýkají s početnou marodkou a že po uzdravení opor pravděpodobně poputuje zpět směr AHL.

"Podle rady Tonyho Granata se snažím hrát každý zápas, jako by byl sedmým rozhodujícím v play off," uzavřel sám Jeffrey.

07. 03. 2011, Will





Další články týkající se hráče Dustin Jeffrey

21. 01. 2013 - Vitale a Jeffrey se perou o místo v sestavě
09. 01. 2013 - Uzdravený Dustin Jeffrey doufá v příležitost
24. 01. 2011 - Dustin Jeffrey cestovatel





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Peter Ahola 1968 (Finsko, 56 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15307 hlasů, 23% (15307)
Jeff Skinner
13432 hlasů, 20% (13432)
Patricka Sharpa
13497 hlasů, 20% (13497)
T.J. Oshieho
13079 hlasů, 20% (13079)
Martina St. Louise
11224 hlasů, 17% (11224)

Celkem hlasů: 66539
Tento den v minulosti