Zhoršující se Penguins podlehli i New Jersey

Ještě před dvěma měsíci byli Tučňáci označováni za tým v přestavbě, nyní by se pro ně hodilo spíše označení tým v nesnázích. Domácí představení proti New Jersey Devils, které Pens prohráli 3:5, bylo pátým v řadě a devátým z deseti posledních pokusů, které nedokázali vyhrát. Kvůli této bilanci je dělí od posledního místa v divizi, které okupují právě Ďáblové, už pouhé dva body.

"Pokud je nějaké dno, na které si sáhneme, doufám, že je to tato situace. Někteří naši hráči možná nemají na to, aby hráli NHL. Nemám ponětí, co se děje. Kdybych ho měl, určitě bych se to snažil změnit," pravil po zápase trenér Pens Bob Berry.

Nejvíce znepokojujícím faktem utkání je skutečnost, že rozhodující góly vstřelili hráči Devils po hrubých individuálních chybách hráčů Penguins. "Ve třetí třetině jsme na ně měli vlítnout unavit je," sdělil útočník {doug-shedden}{Doug Shedden}, který narážel na to, že Devils včera odehráli s Minnesotou zápas, který šel do prodloužení, a mohli by tedy být fyzicky unavenější.

Místo toho ale ve třetí třetině rozhodli Devils, konkrétně v čase 55:40 Mel Bridgman, který překonal brankáře {denis-herron}{Denise Herrona} střelou z pravého kruhu pro vhazování. Pojišťovací gól pak přidal o asi dvě a půl minuty později Doug Sulliman. "Dvakrát jsme měli šanci rozhodnout, ale vždy jsme ztratili puk," sdělil Berry.

I první gól zápasu vstřelil Devils. To když se ve čtvrté minutě dostal k volnému puku Neal Broten a přehodil jím {denis-herron}{Herrona}. Penguins to však nijak nerozhodilo a ovládali zbytek třetiny. Na brankáře Devils Rona Lowa v ní vyslali celkem třináct střel, z nichž se však ujala pouze ta backhandová od obránce {greg-fox}{Grega Foxe} v čase 17:46.

"V první třetině jsme hráli výjimečně dobře, soupeři dobře zachytal brankář," našel alespoň nějaké pozitivum na hře svých svěřenců Berry. "Během první třetiny jsme měli štěstí, Low nás podržel, o tom není pochyb. Udělal pár parádních zákroků," nechal se slyšet kouč Devils Doug Carpenter.

Ve druhé třetině pak Devils naopak brankáře skoro vůbec nepotřebovali, Pens na ně totiž vyslali pouhých šest střel. Přesto i v této části hry dokázali vstřelit jeden gól. Ten dal tečí přihrávky od {andy-brickley}{Andyho Brickleyho} před třemi dny z farmy povolaný {mitch-lamoureux}{Mitch Lamoureux}. Snižoval už ale jen na 2:3. Devils totiž před ním skórovali díky Janu Ludvigovi, který dorážel střelu Uliho Hiemera, a Nealu Brotenovi, který střílel z levého kruhu pro vhazování. "Ve druhé třetině jsme hráli hodně špatně," sdělil Berry.

Srovnat na 3:3 se Penguins podařilo na začátku třetiny díky gólu {doug-shedden}{Douga Sheddena}, který ze vzduchu dorazil puk po střele jednoho ze svých spoluhráčů. Pak ale Penguins, jak již bylo napsáno, dvakrát kvůli chybám v obraně inkasovali. A to i přesto, že si před zápasem pouštěli záznam z předchozího duelu v Hartfordu, na kterém si ukázali, jaké dělali chyby a jak se jich vyvarovat.

"Jedna z definicí inteligence je ta, která říká, že je to schopnost poučit se z vlastních chyb. Když se podíváte na naše poslední dva zápasy, sami si můžete vyvodit závěr. Je to velmi demotivující," pravil Berry.

Do zápasu, opět nenastoupil kvůli zraněnému levému kolenu {mario-lemieux}{Mario Lemieux}. Zítra by však už měl trénovat a v úterý nastoupit proti Buffalu. Zdravými náhradníky byli pravé křídlo {marty-mcsorley}{Marty McSorley} a obránce {todd-charlesworth}{Todd Charlesworth}. Obránce {kevin-mccarthy}{Kevin McCarthy} se objevil na pravém křídle vedle {troy-loney}{Troye Loneyho} a {bruce-crowder}{Bruce Crowdera}.

Stejně jako {mario-lemieux}{Lemieux} by se měl k bruslení vrátit i další nováček, který si pohmoždil levé koleno, a to {roger-belanger}{Roger Belanger}. Ten je mimo hru od 31. října a potvá mu podle jeho slov ještě tak týden, než se dostane do formy. Po artroskopické operaci kolene se uzdravil i útočník {tom-oregan}{Tom O'Regan}, který byl poslán na farmu do Baltimoru.

25. 11. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Pittsburgh Press









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Andreas Johansson 1973 (Švédsko, 51 let)
Wayne Van Dorp 1961 (Kanada, 63 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15389 hlasů, 23% (15389)
Jeff Skinner
13513 hlasů, 20% (13513)
Patricka Sharpa
13585 hlasů, 20% (13585)
T.J. Oshieho
13163 hlasů, 20% (13163)
Martina St. Louise
11317 hlasů, 17% (11317)

Celkem hlasů: 66967
Tento den v minulosti