Zajímavosti: Maatta se vrátil, osud ostatních nejasný

Obránce Olli Maatta, který kvůli zranění v dolní části těla nehrál od 24. března, se včera proti Rangers vrátil do sestavy. A to i přesto, že vyhlídky na jeho návrat nebyly vůbec optimistické - původně měl být totiž mimo hru o něco déle, než nakonec byl.

"Jeho kondice je úžasná," chválil si svého svěřence trenér Mike Sullivan. "Pracuje extrémně tvrdě a stará se o sebe. To, že se uzdravil tak rychle, mě nijak nepřekvapilo."

Ostatní zranění, včetně Evgeni Malkina (horní část těla), Bryana Rusta (dolní část těla), Beau Bennetta (horní část těla) a Matta Murrayho (horní část těla), zůstávají ve stavu "day to day" a měli by se tedy do sestavy vrátit v řádu dní.

Nikdo ze zmíněné čtveřice se neúčastnil středečního ranního týmového tréninku, Evgeni Malkin si ale opět zabruslil o něco dříve sám. Bennett vynechal trénink poté, co se ho v úterý účastnil. Marc-Andre Fleury, stejně jako v předchozích dvou dnech, trénoval, do večerního utkání s Rangers ale nezasáhl ani jako náhradník.

Nejhůře ze všech zraněných je na tom útočník Scott Wilson, který byl během středečního rána s týmem, pohyboval se ale pouze za pomocí berlí.

Sedm obránců

Do prvního utkání prvního kola play off proti Rangers naskočili Penguins se sedmi obránci a jedenácti útočníky. Aby bylo vytvořeno místo pro po zranění se vracejícího Olliho Maattu, nebyl na soupisku zapsán Tom Sestito.

Penguins v sezóně služeb sedmi obránců v jednom zápase ani jednou nevyužili, a jeden z nich, Trevor Daley považoval na chvíli tuto strategii za podivnou. "Nicméně trenéři to tak chtějí, takže my hráči se musíme přizpůsobit," sdělil.

Časový posun

Útočníci Tom Kuhnhackl a Oskar Sundqvist, kteří zažili debut v play off, nevěří, že by jejich rodiče v noci na čtvrtek spali. V jejich časovém pásmu totiž utkání začalo ve dvě hodiny ráno a skončilo kolem páté.

"Moje máma s tátou to mají tak, že si nastaví budík na 1:45 nebo kdy a pak po zápase pochybuji, že by šli spát. Musejí totiž do práce. Bude to pro ně dlouhý den," sdělil Sundqvist.

I když mohou sledovat další den sestřihy, tak Sundqvist říká, že rodiče i jeho přátelé preferují, pokud je to jen troch možné, noční živý přenos. A vzhledem k tomu, že první zápas play off je vždy jen jeden, tak si jej určitě nenechali uniknout.

To u Kuhnhacklů je to trochu jinak, tam všichni vzhůru nebývají. "Jsem si jist, že táta vstane a bude zápas sledovat pravděpodobně s talířem ovoce nebo něčím podobným. Stejně tak doufám, že i bratr. Moje máma a sestra ale budou určitě spát," prozradil německý útočník.

Oba nováčci se pak shodli na tom, že se jejich rodiny určitě těší na sobotu, kdy se bude začínat v devět večer jejich času.

14. 04. 2016, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti