Z New Yorku odjíždějí Pens s prázdnou

K úternímu zápasu vycestovali Tučňáci do New Yorku, kde se ve slavné Madison Square Garden střetli s místními Rangers. Do zápasu nezasáhli ze zdravotních důvodů obránci Kristopher Letang a Zbyněk Michálek, kteří předčasně odcestovali zpět do Pittsburghu. Místo nich byli z farmy povoláni a do zápasu nominováni Robert Bortuzzo a Alexandre Picard. Zápas Pens nakonec prohráli 3:4, když se jim nepodařilo stáhnout ztrátu 1:4 z konce druhé třetiny.

Hned po šestnácti sekundách hry se ve vzájemné pěstní potyčce ocitli Tyler Kennedy a Sean Avery, protože si však nestihli vyměnit skoro žádnou ránu a hned šli oba k zemi, dostali oba pouze dvouminutové tresty.

Ve hře čtyři na čtyři měl velkou šanci ke skórování pittsburghský obránce Deryk Engelland, ktetrý po střele ze střední vzdálenosti orazítkoval pravou tyč Henrika Lundqvista.

Po skončení dvouminutových trestů se do sebe oba provinlci pustili podruhé a i když je už pětiminutové tresty neminuly, o pořádné bitce stále nemohlo být ani řeči.

Pens dostali v první třetině třikrát výhodu přesilové hry, využít se jim podařilo až tu poslední v čase 17:56. Po pěkné backhandové přihrávce Sidney Crosbyho se ze středu hřiště počtrnácté v sezóně trefil James Neal a dostal tak Tučňáky do jednogólového vedení.

Celou první třetinu se hrál fyzicky náročný hokej plný osobních soubojů, ve kterém měli mírnou převahu hráči Rangers, kteří si dokázali vytvořit několik slibných šancí, většinou z bezprostřední blíkosti Fleuryho branky.

Pittsburgh však nebyl o mnoho pozadu, prosadit se mohli napříkad Jordan Staal nebo Steve Sullivan, který osamocen střílel na odkrytou branku, bohužel však trefil pouze boční konstrukci.

Na druhou třetinu budou chtít Tučňáci pravděpodobně zapomenout, prohráli ji totiž 1:4, když se za Rangers postupně trefili Ryan Callahan, John Mitchell, Brad Richards a Marián Gáborík.

První a čtvrtý gól padl po zasunutí do prázdé branky, druhý a třetí pak střelou pod břevno ze střední vzdálenosti. Tyto střely, zdá se, dělají Fleurymu trochu problémy, protože z podobných dostal dva góly i v posledním zápase proti Montrealu.

Pittsburghu dal alespoň malou naději do třetí třetiny Evgeni Malkin, který sedm sekund před druhou sirénou překonal Lundqvista dorážkou po střele Jamese Neala.

Ve třetí třetině Penguins hned v její šesté minutě snížili zásluhou Pascala Dupuise, který prostřelil Lundqvista backhendem při signalizovaném vyloučení hráče Rangers.

Stav byl tedy 3:4 a jediný gól Pens by poslal zápas do prodloužení. Místo tlaku v posledních minutách však od přišla ze strany Tučňáků řada vyloučení, kvůli kterým hráli podstatnou část posledních osmi minut zápasu v oslabení, včetně varianty tři proti pěti.

Na ledě se sešli kompletní až v posledních padesáti vteřinách, kdy navíc odvolali brankáře Fleuryho, potřebný gól se jim však již vstřelit nepodařilo. Za Rangers minul prázdnou branku Marián Gáborík, což ho však vzhledem k výsledku moc mrzet nemuselo.

30. 11. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti