Výhru nad Ottawou řídili Crosby s Nealem

Po třídenní pauze a dvou prohrách se Penguins na domácím ledě utkali s týmem Ottawy a po gólech Pascala Dupuise, Jamese Neala a Sidney Crosbyho ho porazili 4:2. Do zápasu naskočili i obránci Kristopher Letang a Matt Niskanen, kteří laborovali se zraněními v dolní části těla. Sidney Crosby si kromě gólu připsal i dvě asistence, tříbodový byl i James Neal, který pro změnu ke dvěma gólům přidal jednu přihrávku.

Do utkání vstoupili lépe hráči Penguins, kteří si během první třetiny dokázali vytvořit několik slibných šancí, z nichž jednu díky Pascalu Dupuisovi využili a dostali se tak do vedení 1:0. Dupuis se prosadil v čase 16:23 střelou z první z hranice brankoviště po pěkné přihrávce Sidney Crosbyho z levé strany útočného pásma.

Před touto akcí mohl v páté minutě skórovat i Evgeni Malkin, který se ze středního pásma individuálně dostal do pravého kruhu, odkud na Craiga Andersona v brance Ottawy vyslal neúspěšnou backhandovou střelu.

Marc-Andre Fleury měl v prvním dějství nejvíce práce, když likvidoval brejk Zacha Smitha, kterému podražením stížil zakončení Paul Martin. Následnou dvouminutovou přesilovku Ottawa nevyužila.

Před polovinou utkání byli krátce po sobě vyloučeni Paul Martin s Pascalem Dupuisem a Penguins čelili minutu a čtvrt dlouhé přesilovce pěti proti třem. Tu se jim podařilo ubránit, ale v následé variantě pěti proti čtyřem už inkasovali. O gól se postaral Stephane Da Costa, který zpoza brány nahodil puk na Fleuryho a tomu se nešťastně o výstroje odrazil za brankovou čáru.

Remíza 1:1 nevydržela dlouho, konkrétně pouze čtyřiadvacet sekund. V čase 30:55 se totiž z levého křídla prosadil ottawský Jim O'Brien a střelou zápěstím poslal svůj tým do vedení. Fleury puk ještě před zapadnutím do sítě tečoval rukavicí.

Dva rychlé góly Penguins nesrazily, o asi tři minuty později totiž v přesilové hře srovnali skóre. Po výborné práci Paula Martina a pohotové přihrávce Sidneyho Crosbyho vstřelil umístěnou střelou k pravé tyči gól James Neal. Pro Crosbyho nahrávka znamenala čtyřstou asistenci v kariéře.

Na konci druhé třetiny hrála ještě Ottawa přesilovou hru, ve které se v obrovské šanci objevil Daniel Alfredsson, Marc-Andre Fleury ale jeho střelu z první vytěsnil po pohotovém přesunutí pravým betonem.

Třetí dvacetiminutovka začala druhým gólem Jamese Neala, který využil svého postavení po levé ruce brankáře Andersona a pohotově dorazil do odkryté branky puk, který mu po střele Deryka Engellanda ze vzduchu sklepl Matt Cooke. Ten po většinu zápasu nastupoval v útoku vedle Malkina s Nealem, kde nahradil Zacha Boychuka.

V padesáté minutě dostali Penguins možnost zahrát si přesilovou hru. V ní nadlouho uzavřeli Ottawu v obranném pásmu a vyměňovali si jednu přihrávku za druhou. Celé obléháni zakončili pěkným gólem Sidneyho Crosbyho, který po spolupráci Evgeni Malkina, Jamese Neala a Paula Martina zakončoval do naprosto prázdné branky.

Ottawa se do konce zápasu nezmohla na odpověď a tak si Pens po dvou prohrách připsali důležité domácí vítězství. V závěru mohli díky čtyřminutové přesilovce při vyloučení Chrise Neila ještě navýšit skóre, střelu Evgeni Malkina z mezikruží však Anderson zlikvidoval.

14. 02. 2013, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti