Výhra jako přes kopírák, tentokrát však s nulou

Hráči Pittsburghu Penguins dnes v noci ukázali, že berou vážně svůj útok na čelo Východní konference NHL. Den po vítězství ve Philadelphii totiž v podobně defenzivním zápase porazili i další tým Atlantické divize New Jersey Devils 1:0 po samostatných nájezdech a na čelo Východu tak ztrácí již pouhé dva body.

V brance Devils nastoupil Martin Brodeur, kterému se proti Pittsburghu výjimečně daří. Připsal si proti nim už deváté čisté konto v kariéře, což je s přehledem nejvíce mezi všemi brankáři, kteří proti Pens kdy nastoupili. Dále pak vyhrál osm z posledních deseti vzájemných zápasů.

Proti Jamesi Nealovi, který rozhodl nájezdy i před pěti dny v Detroitu, byl však Brodeur krátký. Možná k tomu přispěla i skutečnost, že Neal odehrál velkou část své kariéry v Západní konferenci a kanadský gólman si jej proto nemohl ve vzájemných zápasech pořádně odpozorovat. Neal si při nájezdu počínal neobyčejně trpělivě a čekal se střelou do doby než byl téměř v nulovém úhlu.

"Jen jsem se rozjel a chtěl na něj něco vymyslet. Čekal jsem co nejdéle to šlo a pak vystřelil," popsal nájezd ze svého pohledu Neal. "Kopíroval jsem jeho pohyby co to jen šlo, on však dokázal najít skulinu nad mým loktem a vstřelit gól," sdělil dojmy se situace brankář Brodeur.

V brance Penguins nastoupil Marc-Andre Fleury, vychytaných jednadvacet střel pro něj znamenalo třetí shutout v sezóně a devatenáctý v kariéře. V nájezdech, po kterých Tučňáci vyhráli už třetí zápas v řadě, postupně vychytal Briana Rolstona, Ilyu Kovalchuka a Patrika Eliáše. Za Pens byli neúspěšní Kristopher Letang a Alexei Kovalev. Chrise Kunitze, který rozhodl nájezdy včera ve Philadelphii, si kouč Dan Bylsma šetřil na případnou čtvrtou sérii.

"Hráli jsme proti dobrému týmu," sdělil po zápase Patrik Eliáš a dodal: "Je to trochu frustrující, když jsme nedokázali dát ani jeden gól, stáli jsme ale proti jednomu z nejlpších brankářů v lize."

V první třetině vyslali hráči na brankáře pouhé čtyři střely (Pittsburgh tři, New Jersey jednu), což je nejmenší číslo v historii zápasů Penguins. Předchozí rekord čítal pět střel a stalo se tak v roce 1969 proti St. Louis a v roce 1997 proti Phoenixu. První střela zápasu, kterou vyslal Brian Rolston z New Jersey, přišla až v čase 10:08. Pittsburgh poprvé prověřil Brodeura díky Mattu Niskanenovi až ve čtrnácté minutě.

V sestavě Penguins se po dlouhé pauze zapříčiněné zraněnou kyčlí ukázal útočník Mike Comrie. Byl to jeho první zápas od 24. listopadu minulého roku a nastoupil v něm na levém křídlě čtvrté řady vedené Michaelem Ruppem.

V zápase se neobjevil Dustin Jeffrey, který byl zraněn v minulém zápase proti Philadelphii. O jeho zranění dolní části těla není stále nic známo.

26. 03. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti