V Ottawě Pittsburgh padl 4:6

V zápase proti Ottawě se vše důležité odehrálo ve druhé třetině, kterou Tučňáci prohráli 3:5, celý zápas pak 4:6. Dvěma góly a stejným počtem nahrávek se o vítězství Ottawy postaral Jason Spezza, čtyři body si připsal také obránce Jared Cowen. Na straně Pens se pak třemi body blýskl Steve Sullivan. Pascal Dupuis odehrál sedmistý zápas v NHL.

Utkání začalo pěkně zostra, už po několika sekundách hry vyzkoušel pokusem od modré pozornost Brenta Johnsona Erika Karlsson. Pittsburghská dvojka dostala při této střele pukem přímo do masky a byla na chvíli otřesena, rozhodčí pro jistotu přerušil hru.

Hned po následném vhazování se do úniku dva na jednoho dostali pittsburghští Matt Cooke a Pascal Dupuis. Cooke chtěl Dupuisovi z pravé strany prostrčit puk před brankáře Alexe Aulda, ale obránce Karlsson dobře zakročil.

V první části úvodní třetiny byli aktivnější hráči Ottawy, i díky přesilové hře vedli po několika minutách 7:1 na střely. Pittsburgh nakopla až hra čtyři na čtyři po vyloučení Arrona Ashama a Chrise Neila v jedenácté minutě utkání, po ní totiž zabral a začal si vypracovávat pozice pro zakončení. Na konci třetiny měl jedenáct střel oproti devíti ottawským.

Těsně před koncem třetiny se na osamoceného Deryka Engellanda řítili tři hráči Ottawy, pittsburghský bek však skvěle vypíchl hned první přihrávku Jason Spezzy a nebezpečí zažehnal. První třetina tak skončila bez branek.

Druhá třetina byla na góly naopak velmi bohatá, padlo jich v ní celkem osm z toho první tři během prvních dvou minut a čtyř sekund.

Všechno začal hned po pětadvaceti sekundách ottawský Colin Greening, kterému po pěkném úniku po pravé straně kluziště přihrál před práznou branku Jason Spezza.

Penguins vyrovnali o sedmdesát vteřin později, kdy krásnou přihrávku Arrona Ashama po naznačení střely využil Steve Sullivan.

Stav 1:1 vydržel jen devětadvacet sekund, do vedení 2:1 totiž v čase 22:04 poslal Ottawu tvrdou ranou příklepem Jason Spezza, kterému na střed přihrál Daniel Alfredsson.

V sedmadvacáté minutě si tito hráči role vyměnili, na 3:1 zvyšoval Alfredsson poté, co pro něj Jason Spezza vybojoval puk v rohu kluziště.

Ve dvanácté a třinácté minutě pak přišly chvíle Pittsburghu, který dvakrát dokázal využít přesilovou hru. Poprvé se trefil střelou od modré Matt Niskanen, podruhé pak střelou zápěstí z levého kruhu Evgeni Malkin. Oba góly padly pár sekund po vyhraném buly.

Ani po tomto dvojzásahu se počítadlo skóre nezastavilo. Ottawa znovu obnovila své vedení v čase 33:20, kdy před bránu nahazoval Jared Cowen a puk si do vlastní brány srazil obránce Brooks Orpik.

Bláznivou druhou třetinu zakončil šest sekund před jejím koncem tečí střely od modré Erika Karlssona Zenon Konopka a navýšil tak vedení Ottawy na 5:3.

V šesté minutě třetí třetiny měl obrovskou šanci Evgeni Malkin, když střílel na branku, kterou bránili pouze dva hráči Ottawy. Brankáč Auld totiž neodhadl sitaci a vrhl se mezi kruhy k puku, na který posléze nedosáhl.

Ottawa pak v čase 52:23 vstřelila šestý gól a znovu u toho byla dvojice Alfredsson, Spezza, když z protiútoku střílel druhý jmenovaný, který překonal brankáře Marca-Andre Fleuryho, který pro třetí třetinu nahradil Johnsona.

Do konce zápasu zvládli Pens snížit a upravit skóre na 4:6 zásluhou teče Chrise Kunitze, kterou musel schválit videorozhodčí.

Kvůli zranění nedohrál utkání Paul Martin, jediný obránce Pens, který dosud nechyběl v žádném utkání. O tom, o jaký druh zranění se jadná a jak je vážné, zatím nejsou k dispozici žádné informace.

17. 12. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti