Souboj s Devils rozhodla jediná branka, dal ji Malkin

V zápase Pittsburghu s New Jersey nastoupila obě mužstva oslabená o několik hráčů základní sestavy. S touto nepřízní osudu se lépe vyrovnali domácí Tučňáci, kteří díky gólu Evgeni Malkina a čistému kontu Marca-Andre Fleuryho zvítězili 1:0.

"Před zápasem jsme si říkali, že to asi bude jedno z těch utkání, které budeme muset rozhodnout až ve třetí třetině. Nakonec se tato úvaha ukázala jako správná," hodnotil zápas trenér Pens Mike Johnston.

Rozhodující branka padla po pěkném pasu Blaka Comeaua, který než puk poslal křížně k Evgeni Malkinovi, s ním udělal efektní otočku. Pro ruského útočníka pak už nebylo nijak těžké zakončit, vstřelit dvanáctou branku v sezóně a bodovat ve dvacátem ze čtyřiadvaceti zápasů.

"Jakmile si umane, že rozhodne zápas, stává se z něj zvíře," pochválil svého ruského kolegu Jayson Megna, který si na gól připsal druhou nahrávku.

Hrdinou utkání byl kromě Malkina i brankář Marc-Andre Fleury, který si připsal páté čisté konto v sezóně, čímž už v prosinci vyrovnal svoje kariérové maximum. "Moc často se mi to během kariéry nestává. Je to pěkné, ale jsem šťastný hlavně z toho, že jsme dokázali vyhrát vyrovnané utkání," svěřil se po zápase Fleury.

Pittsburgh díky výhře neztratil kontakt s prvním místem v konferenci, na kterém sídlí i díky vyššímu počtu zápasů Tampa Bay. Devils pak v Pittsburghu z posledních dvanácti utkáních vydolovali pouze pět bodů za dvě výhry a jednu prohtu v prodloužení.

K zajímavostem utkání určitě patřil i hit na Jaromíra Jágra v podání Roberta Bortuzza, který českého útočníka dohrál v obranném pásmu Tučňáků. Jágr se po hitu, jenž přišel asi dvě minuty před koncem druhé třetiny, pak už do zápasu nevrátil.

"Bylo to naprosto zbytečné. Pokud by to někdo z našich hráčů udělal Sidneymu Crosbymu, vyústilo by to ve čtvrtou světovou válku," postežoval si trenér hostí Pete DeBoer, aniž by upřesnil, kdy se z jeho pohledu odehrála třetí světová válka.

"Myslel jsem, že tam byl puk. Ruce jsem měl dole, cítil jsem, jako bych mu narazil do hrudi. To, že opustil zápas je nepříjemné a nešťastné, jen jsem ale hrál tvrdě," hájil svůj zákrok Bortuzzo.

03. 12. 2014, Will, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti