První góly Fehra a Cullena vydláždily cestu k vítězství

Zcela jistě nejsledovanější osobou zápasu mezi Pittsburghem a Torontem byl útočník Phil Kessel, který ještě před několika měsíci oblékal dres domácích Maple Leafs a včera nastoupil poprvé v domácím prostředí svého bývalého klubu. Pokud by ale diváci, alespoň ti nezaujatí, sledovali spíše ostatní letní posily Pens, udělali by mnohem lépe. Hned dvě z nich, Eric Fehr a Matt Cullen, totiž vsřelili svoje první branky v sezóně a přispěli tak k vítězství svého týmu 4:0.

"Pokaždé, když jsem přišel po zápase domů, tak se mě můj sedmiletý syn ptal, kdy dám gól," povídal Cullen s úsměvem. "Teď už budu mít tyto otázky z krku."

Kromě Cullena s Fehrem se trefili i Chris Kunitz a Patric Hornqvist, a ukázali tak, že jejich tým dokáže vyhrávat i bez přispění hvězdných hráčů jako jsou Sidney Crosby, Evgeni Malkin nebo právě Phil Kessel.

"Myslím, že to byl jeden z našich lepších zápasů," sdělil další hrdina utkání Marc-Andre Fleury, který chytil celkem jednadvacet střel soupeře a připsal si druhou nulu v desátém startu sezóny. "Od začátku do konce se nám dařilo v přesilovkách i oslabeních a přispěly k tomu všechny čtyři útoky."

Pro Erica Fehra byl zápas výjimečný nejen díky prvnímu vstřelenému gólu v sezóně, ale i díky tomu, že to byl jeho vůbec první start po operaci lokte, kterou prodělal na začátku června.

Gól Fehr vstřelil na začátku druhé třetiny ve vlastním oslabení, když se dostal k brankářem vyraženému puku a s notnou dávkou trpělivosti chladnokrevně zakončil. Motorem akce byl Matt Cullen, který vyvezl puk z obranné třetiny.

"Myslím, že je pro kluky důležité, že se prosadili," pověděl po zápase Fehr. "Nemůžeme v každém zápase spoléhat pořád na ty stejné hráče."

Když Fehr s Penguins podepisoval, měl reputaci poctivého bránícího útočníka, který má ale na kontě i přes šest set bodů. Své pověsti dostál i asi deset minut po svém prvním gólu, kdy v obranném pásmu nejprve zblokoval střelu Martina Marincina a posléze předal puk Mattu Cullenovi. Ten jej po pravém mantinelu zatáhl do útočného pásma a skóroval.

"Myslím, že jsme se během posledních několika zápasů dali dohromady," komentoval nepovedený začátek sezóny, ale i sedm výher z posledních osmi zápasů Cullen. Ten s Fehrem nestřílel jen góly, ale byl i důležitou součástí formace bránící přesilové hry. V nich Pens nedostali gól už jedenáctkrát za sebou.

31. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Michayluk 1962 (Kanada, 62 let)
John Chabot 1962 (Kanada, 62 let)
Marty McSorley 1963 (Kanada, 61 let)
Rod Zaine 1946 (Kanada, 78 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15385 hlasů, 23% (15385)
Jeff Skinner
13507 hlasů, 20% (13507)
Patricka Sharpa
13578 hlasů, 20% (13578)
T.J. Oshieho
13150 hlasů, 20% (13150)
Martina St. Louise
11312 hlasů, 17% (11312)

Celkem hlasů: 66932
Tento den v minulosti