Preview Ottawa - Pittsburgh: Konec série?

Preview k pátému zápasu série.

Penguins musí vyhrát, zatímco Senators hrají doma. Taková jsou základní fakta dnešního pátého střetnutí prvního kola. ?Tučňáci? mohou jedině překvapit a to navíc v místě, kde dokázali získat jediné vítězství v sérii. Výhoda domácího prostřední v těchto zápasech patrně nehraje roli, protože pouze Ottawa dokázala jedinkrát zvítězit doma.
I přes tuto statistiku nic nenasvědčuje tomu, že by to měli Penguins nějakým způsobem jednoduché, protože fanoušci Ottawy skutečně dokáží připravit pekelnou atmosféru.
 
Útočník Penguins Gary Roberts se během své kariéry odehrál 1156 zápasů základní části, 118 zápasů play-off a jednou získal Stanley Cup. Nikdy však nehrál v týmu, který by dokázal zvrátit deficit 3:1 na zápasy. ?Již jsem se v podobné situaci ocitl, ale to jsem hrál za druhý tým,?řekl Roberts. ?Doufám, že se s tím ještě nějak popereme.?
 
Zdá se až nepravděpodobné, že by Penguins dokázali sérii otočit. Čísla mluví jasně. Pouze dvacet týmů historie NHL to dokázalo. Příznivcům Pens může dávat naději pouze fakt, že to dvakrát dokázal jejich klub. ?Určitě s tím lze něco udělat,?řekl obránce Mark Eaton.
 
Penguins navíc v posledním zápase ukázali, že chtějí sérii prodloužit. Při porážce 1:2 trochu chybělo štěstí. ?Když budeme hrát jako posledně, tak máme naději,?řekl centr Sidney Crosby. ?Pokud to opět dokážeme, tak nevidím důvod, proč bychom neměli vyhrát.?
 
Druhé vítězství Senators v Pittsburghu bylo v mnohém klíčové. Místo toho, aby byl stav 2:2, Ottawa odskočila na dvouzápasové vedení. ?Ten poslední zápas jsme měli vyhrát,?řekl obránce Pens Brooks Orpik. ?Je to dobrý tým, to se musí uznat.?
 
Je mnoho věcí, v čem si Senators zaslouží uznání. Hlavní brankář Ray Emery zatím chytá na výbornou a daří se i speciálním formacím. Pokud má Ottawa nějaké slabé místo, tak ho Penguins zatím nenašli. Senators jsou talentovaní, motivovaní a hrají po celou sérii vyrovnaně. ?Víme, že jde o dobrý tým,?řekl Roberts. ?Již po několik let se snaží vyhrávat série play-off, proto vědí jak se v takový situacích zachovat.?
 
Zraky celé NHL se znovu upírají na mladého Sidney Crosbyho. Dokáže svůj tým dovést k vítězství? Ukáže se jako správný vůdce ve vypjatých situacích? Rozřešení přinese až zápas ve Scotiabank Place, který začíná v 1:00 SEČ.
 
Ottawa Senators
Zranění: Patrick Eaves (otřes)
Pittsburgh Penguins

Zranění: Celý tým je kompletní.

Stav série: 3:1 pro Ottawu.
 
 

19. 04. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti