Penguins si vezou dva body z Nashville

Ve víkendovém utkání v Nashville Tučňáci mírně překvapili, když porazili domácí celek 2:1 po prodloužení a počtvrté v sezóně tak zvítězili. Sice opět zklamali v přesilovkách a v zakončení, díky obranné práci a brankáři Marcu-Andre Fleurymu však v zápase uspěli. O jejich góly se postarali Chris Kunitz a Phil Kessel, na straně Predators pak bývalý Tučňák James Neal. Pro Nashville porážka znamenala vůbec první ztrátu bodů na domácím ledě.

"Bylo tam tak strašně prostoru," hlásil Phil Kessel chvíli poté, co rozhodl zápas v prodloužení při hře tři na tři. "Pokud se dostanete do nějakého brejku, můžete počítat s tím, že přijde i gólová šance."

Dalším hrdinou utkání byl pittsburghský brankář Marc-Andre Fleury, který svůj tým podržel osmatřiceti úspěšnými zákroky a v permanenci byl hlavně ve třetí třetině, když musel při tlaku Predators řešit hned několik ošemetných situací.

"Mají hodně dobrý tým s výbornou bilancí," pověděl po zápase Fleury. "Je těžké tu hrát. Je to pro nás vzpruha vyhrát první venkovní zápase zrovna tady. Snad na tom budeme dále stavět."

O první trefu Pens a zároveň i celého zápasu se postaral v čase 15:04 druhé třetiny excelentní střelou Chris Kunitz, který si tak připsal teprve druhý bod v posledních sedmadvaceti utkáních. "Asi se po tomto vítězství necítíme tak dobře, jak bychom měli. Víme, jak dobrý tým to byl, jak dobrého mají brankáře i obranu, a jak těžké je proti nim hrát. I tak jsme ale mohli dát těch gólů více. Ale vítězství je dobré."

Vedení 1:0 vydrželo Tučňáků do poloviny třetí třetiny, kdy svou vlastní střelu dorazil z pravé strany do brány James Neal. "Nechtěl jsem, aby mi dal gól," svěřil se Fleury. "Celkem mě to znervózňovalo, hrál dobrý zápas. Tohle je jeho styl, vystřelit a pak si hledat prostor k dorážce. Chtěl bych, aby ten gól nedal, ale vyhráli jsme, což je důležitější."

Zápas odehráli Pens v oproti minulým zápasům ve změněné sestavě, kdy se Phil Kessel posunul do druhé řady k Evgeni Malkinovi a Sergei Plotnikovovi, zatímco do prvního útoku povýšili Pascal Dupuis a Patric Hornqvist, kteří sekundovali Sidneymu Crosbymu.

"Myslím, že Dupuis přinesl do prvního útoku hodně energie," pochvaloval si po zápase trenér Mike Johnston. "Líbilo se mi, jak jsme tu hráli. Po první dvě třetiny válely všechny útoky, měli jsme řady dobře vybalancované. Jak pak odstoupil Bryan Rust, tak se to trošku zhoršilo."

25. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z nhl.com









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Michayluk 1962 (Kanada, 62 let)
John Chabot 1962 (Kanada, 62 let)
Marty McSorley 1963 (Kanada, 61 let)
Rod Zaine 1946 (Kanada, 78 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15388 hlasů, 23% (15388)
Jeff Skinner
13511 hlasů, 20% (13511)
Patricka Sharpa
13582 hlasů, 20% (13582)
T.J. Oshieho
13157 hlasů, 20% (13157)
Martina St. Louise
11317 hlasů, 17% (11317)

Celkem hlasů: 66955
Tento den v minulosti