Penguins jsou v klinické smrti, chtějí se z ní dostat

Přestože prohrávají 1:3 na zápasy a historie říká, že je z jejich pohledu série ztracená, snaží se Penguins držet co to jen jde a a každý další zápas berou jakou známku toho, že ještě žijí a že je o co hrát. S tímto vědomím šli do čtvrtého zápasu, který nakonec vyhráli 10:3 a půjdou s ním i do toho dnešního.

V tom všem zlém, co se s Penguins během série dělo, se dají nalézt malé záblesky, které dávají naději. Objevily se hlavně v posledním zápase, který Pens jako jediný v sérii vyhráli. Penguins v něm vypadali, jako by se konečně našli, bylo to vidět nejen na jejich výkonu, ale i na jejich emocích nebo sebevědomí.

"V této kabině je neskutečně obrovské množství víry," prohlásil před čtvrtým zápasem Steve Sullivan. A rozhodně to nebyla jen fráze pro uspokojení novinářů, z jeho hlasu šla cítit touha a odhodlanost. "Bojujeme o přežití, abychom mohli hrát další zápas," dodal pak po utkání.

Flyers, přestože vedou v sérii 3:1 na zápasy, jsou k poražení, Achillovu patu mají na postu brankáře, o který se dělí dva Rusové Ilya Bryzgalov a Sergei Bobrovsky. Penguins však na tom, co se brankáře týče, nejsou o moc lépe. Pokud chtejí pomýšlet na zdramatizování série, musí se co nejdřív dostat do formy Marc-Andre Fleury. Poslední dvě třetiny posledního utkání naznačily, že by to mohlo jít.

Tučňáci během základní části už několikrát předvedli, že se z nevýrazných výkonů a série porážek dokáží okamžitě vzpamatovat. Na začátku sezóny prohráli třikrát v řadě aby poté pětkrát za sebou vyhráli. Podobně pak v lednu prohráli šestkrát a následně si připsali osm vítězství. Zvládali to ale i obráceně, po jedenácti vítězstvích v řadě přišly nevyrovnané výkony a několik zbytečných porážek, kvůli kterým přišli o první místo v konferenci.

Dalším bodem od kterého by se mohli Penguins odpíchnout, je skutečnost, že při vyrovnaném počtu hráčů na ledě vedou na skóre 15:11. Musí však zlepšit hru v oslabení a nesmějí si nechat dávat góly ve vlastních přesilovkách, i to se jim totiž několikrát stalo.

I kdyby se však Penguins vzchopili a začali hrát svoji hru, vyhrát tři zápasy po sobě budou mít obrovsky těžké. Vzhledem k vývoji série však již nemají co ztratit.

20. 04. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození

Žádné výročí

Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti