Dva góly Crosbyho oživily naděje Penguins

Pittsburgh Penguins sice vyšli v Joe Louis Aréně naprázdno, avšak doma jsou stále neporazitelní. Díky dvěma brankám Sidney Crosbyho Tučňáci zvládli důležitý třetí zápas série a po vítězství 3:2 vykřesali naději na zisk Stanley Cupu.

"Je jedno, zda jsem to byl já nebo někdo jiný, prostě jsme chtěli vstřelit první gól," okomentoval Crosby premiérovou trefu ve finále. "Chtěli jsme dát gól, najít způsob. Spadl mi tím kámen ze srdce, určitě jsem měl velkou radost."

Bude se opakovat první kolo, kdy Red Wings v sérii s Nashvillem vyhráli úvodní dva domácí zápasy, aby následně venku dvakrát prohráli? "Jen se na to podívejte. Stačí jeden zápas a série bude vyrovnaná. Přitom nás již tolik lidí odepisovalo," řekl obránce Ryan Whitney.

"Hrál naplno. Držel se plánu," pochválil Michel Therrien Crosbyho. "Přesně tohle očekáváte od kapitána mužstva - příkladné vedení. Dobří hráči mají rádi výzvy. V podobných zápasech ze sebe dokáží vydat maximum."

Naopak hráči Red Wings nebyli se svým výkonem spokojeni. "Nehráli jsme tak dobře, jak bychom měli," řekl obránce Brian Rafalski. "Dařilo se nám do prvního gólu, potom se dostali do hry a diváci je hodně podporovali. Využili toho."

Penguins měli najednou daleko více šancí než v předchozích dvou utkáních. "Jsou velmi nebezpeční," řekl útočník Kris Draper, který Crosbymu ve druhé třetině uštědřil pořádný bodyček. "Pokud jim dáte druhou nebo třetí šanci, tak ji dokáží využít."

V Mellon Aréně se sice během první třetiny na kostce objevily záběry z filmu Zázrak na ledě, avšak Crosby v dnešním vítězství nic zázračného nevidí. "Nemyslím si, že by se toho hodně změnilo," řekl. "Měl jsem několik dobrých odrazů. Chodil jsem do stejných míst jako dříve. Puk mi prostě skončil na hokejce."

Sérii sice vede stále Detroit, avšak Penguins jsou možná po dnešním výkonu znovu ve hře. "Musíme se i dále snažit, ale určitě jsme dnes potřebovali vyhrát," řekl Crosby bezprostředně po zápase. "Všichni jsme si to dnes zasloužili a tohle je odměna. Je to důležité vítězství."¨

"Našli způsob, jak zvítězit," řekl trenér Red Wings Mike Babcock. "To se musí uznat."

29. 05. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti