Nic nového, další prohra ve Philadelphii

Penguins už více než dva týdny nepoznali chuť vítězství a protože je další zápas čekal ve Philadelphii, nikdo nepředpokládal, že se tato série přeruší. A ani se tak nestalo. Pens prohráli 1:3, ve Philadelphii nevyhráli ani šestnáctý zápas od 20. ledna 1974 a zůstali na posledním místě Patrickovy divize.

Výborný výkon podal brankář Pens {roberto-romano}{Roberto Romano}, který si v utkání připsal celkem jednačtyřicet úspěšných zákroků a nepovolil soupeři vyhrát větším rozdílem. "Během druhé třetiny jsem začal být trochu frustrovaný," přiznal útočník Flyers Tim Kerr a pokračoval: "Několikrát mě vychytal, ani jsem nevěřil, že by se k puku mohl vůbec přiblížit."

Veškerá frustrace Flyers však skončila ve třetí třetině, kdy se díky dvěma gólům dostali do vedení 3:0. A oba vstřelil právě Kerr. Pens pak už jen upravili sedm minut před koncem skóre gólem {doug-shedden}{Douga Sheddena} na 1:3.

"Vydal jsem se na sto procent," prozradil {roberto-romano}{Romano}, který byl ve čtvrtek povolaný z farmy v Baltimoru. "Prohráli jsme ale, takže myslím, že jsem zas tak moc dobře nehrál." Tento názor měl však snad jen sám brankář. "Byl to {roberto-romano}{Romanův} zápas," pochválil svého soupeře trenér Flyers Mike Keenan. "Zápas jsme měli pod kontrolou, jediné, co jsme řešili, bylo, jak vyzrát na brankáře."

To se dlouho nedařilo, během první třetiny dokonce ani jednou. {roberto-romano}{Romano} si v ní připsal celkem devatenáct zákroků včetně těch z kategorie vynikajících na Kerra, Tima Younga nebo Rona Suttera. "Tak dobrou třetinu jsme v podání gólmana dlouho neměli," zamyslel se generální manažer Pens Eddie Johnston.

Ve druhé třetině se hra trochu vyrovnala a Pens byli možná i trochu lepší, když vyhráli 12:6 na střely. "Po první třetině jsem byl trochu unavený, ve druhé už jsem tolik práce neměl," sdělil {roberto-romano}{Romano}, který ale trochu paradoxně dostal ve druhé třetině první gól. Z levého kruhu ho vsítil Ed Hospodar. "Když jsem vystřelil, ani jsem nevěděl, kam to jde," sdělil střelec, pro něž zásah znamenal první gól v sezóně.

A pak přišly zmíněné góly Kerra, které pro tvrdého útočníka byly tak trochu i satisfakcí. Pens ho totiž v zápase vůbec nešetřili a několikrát ho fyzicky napadli. "Několikrát ho tvrdě srazili k zemi, on se ale dokázal sebrat a jít si pro další rány," řekl s úsměvem trenér Keenan.

"Kerr je výjimečný útočník, hodně tvrdý a těžko odstavitelný," složil poklonu hráči Philadelphie trenér Pens Bob Berry.

Pens zápas prohráli i kvůli tragické přesilové hře. Z deseti možných pokusů nedali jediný gól a během minutu a sedmatřicet sekund dlouhé přesilovce pět na tři vyprodukovali pouze jednu střelu. "Nyli jsme úplně zmatení. Místo toho, abychom si vynutili soustavný tlak, tak jsme se snažili se prosazovat individuálně," okomentoval hru v početních výhodách Berry.

Zdravými náhradníky byli obránce {greg-fox}{Greg Fox} a útočník {mark-taylor}{Mark Taylor}.

02. 12. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Pittsburgh Press









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti