Nepropustná obrana přinesla další dva body

Hráči Pittsburghu Penguins předvedli na ledě vedoucího celku Philadelphie Flyers další skvělý výkon, který vedl k výhře 2:1 po samostatných nájezdech. O dva body pro Pens se nejvíce přičinil v poslední době famózně hrající Chris Kunitz, který nejprve přihrál na jediný gól Pens v základní hrací době a poté, v rozhodující fázi utkání, proměnil společně s Alexeiem Kovalevem samostatný nájezd.

K vítězství pomohla Tučňákům kromě Kuntize i skvělá defenzivní práce. Hráči Pens povolili těm philadelphským pouze dvacet střel na bránu, což je nejmenší číslo Flyers v této sezóně. V posledních pětadvaceti minutách dokázali vystřelit Letci pouze pětkrát, během prvních třinácti a půl minuty třetí tretiny pak dokonce ani jednou.

"Myslím, že v obraně jsme hráli dobře. Každý se poctivě vracel a odváděl skvělou práci. To nám pak pomáhalo i při hře dopředu," pochválil své svěřence trenér Dan Bylsma, o kterém se před časem začlo poprvé spekulovat, že by mohl být nominován na cenu pro nejlepšího trenéra základní části NHL.

"Hráli jsme doma a přesto byl soupeř ve všem lepší. Vše dokázal vyřešit lépe než my. Po druhé třetině jsme si řekli, že přitvrdíme, to se nám však moc nepodařilo," přinesl trochu kritiky do svých řad obránce Flyers Andrej Meszároš, se kterým souhlasil i jeho spoluhráč Kimmo Timonen: "Mysleli jsme si, že to bude snadná záležitost. V lize však neexistuje jednoduchý zápas. Soupeř byl pracovitější, prohráli jsme snad všechny souboje jeden na jednoho."

Do samotného zápasu ale vstoupila Philadelphia lépe než Pittsburgh a ujala se i vedení. To když se v páté minutě první třetiny snažil Matt Niskanen odpálit puk do bezpečí a trefil přitom Mika Richardse tak nešťastně, že se od něj puk odrazil do branky za záda bezmocného Marc-Andre Fleuryho.

Pittsburgh se vyrovnání dočkal jednašedesát sekund po zahájení druhé třetiny. V přesilové hře obešel Chris Kunitz na levé straně Andreje Meszároše a předložil puk před branku Tyleru Kennedymu. Ten se nemýlil a vstřelil svůj osmnáctý gól v sezóně.

Tučňáci si připravili mnohem více slibných příležitostí, pokaždé však narazili na skvělého a připraveného Sergeie Bobrovskyho, nováčka této sezóny v brance Philadelphie, který kryl v utkání celkem 31 střel. "Kdychom ho dnes neměli, skončili bychom i bez toho jednoho bodu," sklonil poklonu svému svěřenci kouč Peter Laviolette.

"Jsem zklamaný, že jsme dnes prohráli, ale zároveň rád, že jsem pochytal tolik šancí," prozradil po zápase Bobrovsky.

"Chytal skutečně dobře, kolikrát jsme byli hrozně blízko a on nás zastavil. Já jsem navíc trefil ve třetí třetině tyčku a měl pak i nějaké šance v prodloužení. On byl však vždy připraven a viděl každý puk," pochválil soupeře obránce Pens Kristopher Letang.

Philadelphia odehrála čtvrtý zápas končící samostatnými nájezdy po sobě, čímž vytvořila rekord NHL. Tři z nich prohrála, jednou zvítězila. Na čele Východní konference je nyní dva body před Washingtonem a čtyři právě před Pittsburghem.

Tučňáci, ač se musejí obejít bez klíčových opor Evgeni Malkina s Sidney Crosbyho, boj o čelo rozhodně nevzdávají. "Byl to výborný zápas. Chceme vyhrát konferenci, ne jen tak v klidu dohrát základní část. Do play off bychom rádi vkročili silní a seběvědomí," prozradil plány Pens Letang.

Jedinou kaňkou na vítězství je zranění spodní části těla Dustina Jeffreyho, který opustil zápas po kolizi s Jeffem Carterem na konci druhé třetiny. Bližší podrobnosti o zranění zatím nejsou známy.

25. 03. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Craig Adams 1977 (Brunej, 47 let)

Doug Shedden 1961 (Kanada, 63 let)
Victor Ignatjev 1970 (Lotyšsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11203 hlasů, 17% (11203)

Celkem hlasů: 66432
Tento den v minulosti