Navzdory snaze Rangers postupují Penguins

V první třetině dnešního zápasu byli aktivnější domácí Penguins, které však zpomalovala vyloučení na Jaromíra Jágra. Rangers v úvodní dvacetiminutovce působili zakřiknutým dojmem, když nabízené početní výhody hráli již tradičně mizerně.

V první třetině dnešního zápasu byli aktivnější domácí Penguins, které však zpomalovala vyloučení na Jaromíra Jágra. Rangers v úvodní dvacetiminutovce působili zakřiknutým dojmem, když nabízené početní výhody hráli již tradičně mizerně.
Jaromír Jágr ve druhé polovině úvodního dějství nachomýtl hned ke dvěma vyloučením soupeře. Poprvé ho Jarkko Ruutu zbytečně ve vlastním útočném pásmu přidržel rukou, podruhé do něj zase bez puku strčil Jevgenij Malkin. "Jezdci" byli nebezpečnější především ve druhém případě, kdy se Nigel Dawes ocitl sám před Fleurym. Gól však nedal. Taktika hostí byla v úvodních dvaceti minutách zřejmá ? hrát ze zajištěné obrany a vyrážet do protiútoků.

Druhá třetina jakoby byla rozdělena na dvě poloviny. V té první střídala obě mužstva silné chvilky, zatímco v té druhé již dominovali pouze domácí. Penguins po čtyřiceti minutách vedou 2:0 a míří za postupem do finále konference.
Na začátku třetiny byl u všech situací útočník Penguins Ryan Malone. Nejprve u levé tyčky nebyl schopen překonat Lundqvista, aby posléze zřejmě nezaviněně trefil Druryho do obličeje. Útočníkovi Rangers začala téct krev, ale vyloučení z toho nebylo. O několik vteřin Jaromír Jágr Malona fauloval a šel si sednout na dvě minuty. Skomírající "Jezdce" dostalo výborně zahrané oslabení do varu, avšak krátce před polovinou zápasu Michal Rozsíval podrazil Malkina a "Tučňáci" přesilovku konečně využili. Po ose Crosby ? Malone ? Hossa se trefil posledně jmenovaný. Rangers ani nemohli na gól odpovědět, neboť téměř ihned šel opět Rozsíval zpátky na trestnou. Penguins sice gól tentokrát nedali, přesto na soupeře vyvinuli obrovský tlak, který gólem z otočky zužitkoval Malkin ? 2:0.
V závěru třetiny byl Rozsíval vyloučen potřetí, avšak domácí v největší šanci trefili pouze tyč.

Ve třetí třetině se měl konat pohřeb Rangers, avšak opak byl pravdou. Hosté dvěma rychlými góly svátečních střelců srovnali na 2:2 a vynutili si prodloužení.
Prakticky z ničeho se v rozmezí jedné minuty dokázali "Jezdci" vrátit do zápasu. První gól hostí vstřelil Korpikovski, který ještě před nedávnem hájil barvy Hartfordu (AHL). Po něm se v rychlém sledu trefil Dawes a Mellon Aréna oněměla. Penguins to však viditelně nezaskočilo a i nadále se snažili rozhodnout před koncem třetí sirény. Ze zápasu se stalo obrovské drama a šance se střídaly na obou stranách. Hossa v obrovské šanci nepřehodil Lundvistův beton a Marc-Andre Fleury si zase s obtíženi poradil s tečí Brendana Shanahana. V závěru byl za hru vysokou holí vyloučen na dvě plus dvě minuty Chris Drury a Penguins viditelně toužili po třetím gólu. Crosbyho střela z levého kruhu pro vhazování šla však mimo. Zápas dospěl do prodloužení.

V prodloužení byl na ledě pouze jeden tým a ten chtěl vyhrát. Rangers vysíleni přesilovkou se v nastaveném čase nezmohli ani na jednu střelu na bránu a gól Penguins byl pouze otázkou času. Ten nakonec v osmé minutě vstřelil Marián Hossa, který prostřelil brankáře Lundqvista mezi betony. Penguins po přesvědčivém výkonu postupují do finále konference. Střely na bránu: 6:1

Pittsburgh Penguins ? New York Rangers 3:2 po prodloužení (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
Branky: 29. a 68. Hossa, 33. Malkin ? 43. Korpikovski, as. Rozsíval, 44. Dawes. Střely na bránu: 40:22. Diváci: 17132. Konečný stav série: 4:1

Zajímavosti:

Zatímco Jágr nevystřelil na bránu ani jednou, Malkin hned desetkrát.
Marián Hossa dal v této sérii 4 góly a odvrátil tak veškerou kritiku.
Rangers za celou sérii proměnili dvě přesilovky, jeden gól padl po odrazu od brusle.

04. 05. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Michayluk 1962 (Kanada, 62 let)
John Chabot 1962 (Kanada, 62 let)
Marty McSorley 1963 (Kanada, 61 let)
Rod Zaine 1946 (Kanada, 78 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15369 hlasů, 23% (15369)
Jeff Skinner
13491 hlasů, 20% (13491)
Patricka Sharpa
13560 hlasů, 20% (13560)
T.J. Oshieho
13133 hlasů, 20% (13133)
Martina St. Louise
11297 hlasů, 17% (11297)

Celkem hlasů: 66850
Tento den v minulosti