Jágr: Crosbyho dál respektuji, je to pořád skvělý kluk

Celý hokejový svět včetně fanoušků Penguins se v těchto dnech podivuje nad chováním Sidney Crosbyho v posledním utkání jeho týmu, v řadách soupeře z Philadelphie se však našli tací, kteří si zachovali chladnou hlavu a v klidu se k činům kanadské hvězdy vyjádřili. Jedním z nich je Crosbyho kamarád a bývalý hráč Pens Maxime Talbot, tím druhým pak rovněž bývalý Tučňák Jaromír Jágr.

"Ano i ne. Je to velký bojovník, což ukazuje každý večer, když hraje. Pokud věci nejdou podle jeho představ, pokouší se to nějak změnit. Dodat sobě i mužstvu nějaký impuls. Je stejný jako já, akorát desetkrát šikovnější. Chce prostě vyhrávat," odpověděl Maxime Talbot na dotaz, zda ho překvapilo, že Crosby v zápase vyvolal několik šarvátek.

Crosby po zápase prohlásil, že nemá rád nikoho z mužstva Philadelphie Flyers. Toto vyjádření bere Talbot s rezervou a úsměvěm. "Jsme určitě velcí přátelé, o to se nebojím. Během zápasu i těsně po něm planuly emoce. Jsem si jist, že až za ním po sérii půjdu si promluvit, tak to bude v pohodě," prohlásil.

Další hráč, který se k chování Crosbyho z philadelphských hráčů vyjádřil, byl Jaromír Jágr, který s ním narozdíl od Talbota nikdy nehrál. "Pořád ho respektuji. Stále si myslím, že je to skvělý kluk a perfektní hokejista. Prostě jsme zjistili, že chce vyhrávat," nechal se slyšet.

Dalším mužem Penguins, o kterém se po zápase hodně mluvilo byl Craig Adams. Ten měl při bitce se Scottem Hartnellem, za jejíž vyvolání byl suspendován na jeden zápas, zatahat svého soupeře za vlasy.

"Snažil jsem se chytit jeho límec, abych mu mohl přetáhnout dres. Přitom jsem chytil i jeho vlasy, rozhodně jsem to neudělal úmyslně. Pokud má někdo tak dlouhé vlasy, tak musí počítat s tím, že se něco takového může stát. A pokud s tím má problém, tak si je má ostříhat," prohlásil Adams.

Dalším hříšníkem v dresu Pens byl Kristopher Letang. Ten suspendován sice nebyl, v utkání však po bitce s Kimmo Timmonenem obdržel trest do konce utkání. Když odcházel do šaten, položil si ukazováček na ústa a gestem tak nakazoval publiku, ať se ztiší. Napodobil tak Maxe Talbota, který dal podobným gestem v prvním kole play off 2009 týmu implus, díky kterému Pens otočili zápas z 0:3 na konečných 5:3.

"Zkoušel jsem to jako tehdy on. Prostě pro zábavu," vyjádřil se k situaci Letang.

18. 04. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jon Awe 1980 (USA, 44 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti