Preview: Druhý zápas má být jiný

Ve večerních hodinách SEČ se podruhé v letošním play-off střetnou týmy Penguins a Rangers. První zápas hosté z New Yorku prohráli, a tak budou chtít svému soupeři připravit odvetu, která by jim připravila lepší startovní pozici na domácím ledě.



Hráči obou mužstev předpokládají, že druhý zápas bude zcela jiný. V prvním utkání rozhodovaly odražené střely a diskutabilní vyloučení. Právě to poslední Penguins minutu a jedenačtyřicet sekund před koncem zařídilo vítězství. "Momenty se přelévaly z jedné strany na druhou," řekl. "Je to velké vítězství. Přesto si uvědomujeme, že jsme nepodali nejlepší výkon a Rangers možná řeknou to samé. Vsadím se, že zbytek série bude více vyrovnaný."

Tučňáci v průběhu zápasu stáhli třígólové vedení soupeře, navíc brankami v rychlém sledu. "V posledním zápase jsme si vybrali pár slabých chvilek a soupeř toho využil," řekl Brendan Shanahan.
"Víme, proti komu hrajeme. Soupeř je opravdu silný. Přesto když jsme si zápas prohlédli na videu, tak nám bylo jasné, že umíme dělat věci lépe. Vyhrávat zápasy 5:4 nebo 6:5 rozhodně není náš styl."

Součástí taktiky v play-off bývají slovní přestřelky. Ta první přišla hned po prvním zápase a na světlo se vytáhly staré spory. Hlavními aktéry se přitom stali oba trenéři. Tom Renney hned po zápase hodil soupeři rukavici: "Viděli jste to?" okomentoval práci rozhodčího. "Udělejte si vlastní závěry."
Therrien výzvu přijal, neboť terčem obvinění se stal kapitán Sidney Crosby, který byl nepřímo obviněn, že svými pády ovlivňuje rozhodčí. "To by stačilo. Jsem tím zklamán," řekl. Sidney je velice kvalitní hráč, který se nebojí chodit před bránu. Je velice dobrý bruslař. Takže, když si sjede do tlačenice, tak musí zákonitě soupeř faulovat."

"Všichni víme, o co Renneymu jde. Snaží se o to již od začátku série. Snažil se o to i včera, viděl jsem jeho komentář. Snaží se přitáhnout pozornost na rozhodčí a stěžovat si na špatná vyloučení na konci zápasu."

V zápase však rozhodují především góly a Rangers jich v posledním utkání dali méně. Ve výsledku by Blueshirts ve druhém utkání rádi změnili styl hry. Zatímco v prvním kole se tlačili před brankáře Martina Brodeura, v prvním duelu s Penguins měl Marc-Andre Fleury většinou prázdné brankoviště.
"Musíme na Fleuryho vyvinout větší tlak," řekl Brandon Dubinski. "Musíme v rámci pravidel zajíždět do brány. Rozhodně za to nesmíme být vylučovaní. Jde o to, abychom získávali odražené puky."
Sám Fleury je přesto toho názoru, že před ním bylo v prvním zápase více rušno než v celé sérii s Ottawou. "Rangers mají talentovaný tým. Dokáží skvělé kombinovat," řekl Fleury. "Díky tomu nemusí chodit před bránu. Myslím si, že naši obránci je skvěle pokryli."
Jezdci vědí, že i to se musí změnit.

Zranění:

Zatímco pro obránce Marka Eatona (kolenní vazy) sezóna skončila, stav Garyho Robertse je stále nejistý. Dvaačtyřicetiletý veterán sice včera opět trénoval, avšak natažená třísla ho zřejmě do hry ještě nepustí. Robertse v prvním utkání nahradil Adam Hall.
Rangers jsou kompletní a možná je čeká drobná změna v sestavě. Je totiž velmi pravděpodobné, že by se vrátil Petr Průcha, který v letošním play-off odehrál pouze jeden zápas prvního kola.

Brankáři:

Marc-Andre Fleury sice v prvním utkání pochytal pouze 20 střel (4 góly), přesto za góly několikrát nemohl. Kupříkladu první gól Straky padl po odrazu bruslí.
Také Henrik Lundqvist chytal ve formě, i když s notnou dávkou smůly. Vítězný gól Malkin docílil odrazem od nohy. "Viděl jsem, že to jde mimo, když v tom se to dotklo Malkinovy nohy a spadlo to do brány," řekl po zápase.

Zajímavosti:

Obránce Ryan Whitney byl u čtyř ze sedmi úniků Penguins, včetně tří v první třetině.
Penguins v prvním zápase rozdali více hitů (48:37), Jarkko Ruutu jich uštědřil hned 10.
Sidney Crosby byl v čase stráveném na ledě v týmu Penguins až sedmý.
Rangers měli 14 zdravých náhradníků, zatímco Penguins pouze 5.
V prvním zápase série byli Rangers poprvé v letošní sezóně Penguins přestříleni.

Dnešní utkání se hraje od 20:00 SEČ a NHLpro vám přinese souhrn po třetinách.

27. 04. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Grant McNeill 1983 (Kanada, 41 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15287 hlasů, 23% (15287)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13476 hlasů, 20% (13476)
T.J. Oshieho
13061 hlasů, 20% (13061)
Martina St. Louise
11208 hlasů, 17% (11208)

Celkem hlasů: 66443
Tento den v minulosti