Crosby v Montrealu

Sousloví Crosby v Montrealu má téměř náboženský obsah. Není divu. Hokej je v Kanadě neustále sportem číslo jedna a stejně tak katolictví. Proto Crosby v Montrealu pro mnohé zní jako název jedné parafráze Jesus Christ Superstar Ježíš v Montrealu.

Kanadský mladík je prostě spasitelem. Pro místní fanoušky představuje někoho, kdo zcela pokoří záplavu ruských talentů. Dnes v noci tomu však bylo jinak a Crosby se zde musel sklonit před klubem, který je opředen takřka posvátnými tradicemi. Zrušit Montreal Canadiens by znamenalo zahubit srdce Kanady. Jednou se možná místní fanoušci dočkají. Budou fandit ?Les Habitants? a zároveň i Sidney Crosbymu. V posledním utkání Canadiens tomu však zatím není a tak každý duel s Penguins budou provázet smíšené pocity. Důvod sobotní prohra Penguins v Bell Centre byl jasný: Canadiens mají třetí nejlepší přesilovku v lize, zatímco Penguins na oslabení tápou. Tyto dva faktory se nakonec ukázaly jako překážka, aby ?Tučňáci? vyhráli pátý zápas v řadě. A ač si toho hosté byli vědomi a v první třetině dokonce ?Habs? přestříleli, tak se brzy dostali do potíží a v následných přesilovkách čtyřikrát inkasovali. Výsledkem je prohra 6:3.

?Je to určitě zklamání,?řekl obránce Brooks Orpik ohledně ukončení čtyřzápasové šňůry vítězství. ?frustruje nás to, protože jsme přesně o tomhle mluvili před zápasem. Canadiens jsou při hře pět na pět zcela průměrným týmem, ale jejich přesilovka je skutečně dobrá. Před zápasem jsme si řekl, že se nesmíme nechat vylučovat. Musíme se z toho poučit, neboť jsme si řekl, že se to už nesmí opakovat. Každé vyloučení nás totiž vyčerpává a pak nejsme schopni dohrávat zápasy.? Evgeni Malkin se konečně trefil po třech zápasech a jakoby tak předznamenal výměnu rolí. Crosbyho si soupeři totiž pohlídali a i když prodloužil svou šňůru s bodem (asistence na gól Nasreddina), tak to nakonec byl Malkin, kdo měl větší volnost. Penguins v první třetině vedli 2:1, ale zbytek zápasu již patřil hostím. Pittsburgh soupeři nedovolil skórovat z více než tří přesilovek po celou letošní sezónu a na konci večera Montreal využil 4 za sedmi přesilovek, zatímco Penguins ze stejného počtu ani jednu. ?Musím o těch gólech z přesilovek pořád přemýšlet,?řekl Crosby, který měl v posledních dvou duelech deset bodů. ?Věděli jsme, že mají dobré přesilovky a že jich umí využít.?

Poté, co Penguins svého soupeře v první třetině přestříleli 17:3, vyšla druhá třetina v této kategorii naprosto opačně ? 6:23. Byla to první porážka po čtyřech zápasech venku a zároveň první duel po šesti střetnutích, kdy Penguins nezískali ani bod. ?Kdybychom věděli, proč jsme prohráli, ale tady je to otázka nedisciplinovanosti,?řekl Crosby. ?Necítíme se o mnoho lépe ale aspoň víme, co mám dělat. Říkali jsme si o tom, ale neudělali jsme to a to nás zabilo.? Včera se trenér Penguins Michel Therrien dočkal jubilea. Na střídačce svého posledního týmu setrval již rok. ?Nechci to použít jako výmluvu, ale byl to náš čtvrtý zápas za posledních šet dní, navíc to cestování,?řekl Therrien. ?Zprvu jsme se drželi našeho záměru, ale od druhé třetiny jsme ztratili koncentraci a stálo nás to výhru.?

17. 12. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti