Brankář Fleury chytil v posledních zápasech formu

Ve třetím utkání, prvním na ledě soupeře, porazili Penguins NY Rangers 2:0 a navázali tak na své předchozí představení, ve kterém rovněž nepovolili soupeři skórovat. Největší zásluhu na vítězství měl brankář Marc-Andre Fleury, který zastavil celkem pětatřicet střel a poprvé v kariéře si v play off připsal dvě čistá konta po sobě.

"Nikdy jsem ho neviděl hrát lépe," sdělil na adresu Fleuryho jeho spoluhráč Matt Niskanen. "Poslední dva zápasy byl perfektní. Od okamžiku, kdy jsem do Pittsburghu přišel, byl hodně dobrý, vyhrál spoustu zápasů a ukázal hodně ukázkových zákroků. Tyhle dvě utkání byly ale ještě o něco výš."

Podobně o Fleurym mluvil i Craig Adams, který s ním, narozdíl od Niskanena, zažil i společné vítězství ve Stanley Cupu v roce 2009. "Ne, nikdy jsem ho neviděl chytat lépe," prozradil, možná trochu překvapivě.

Stejně jako v předchozím zápase, musel i v tomto Fleury čelit hned ze začátku utkání třem přesilovým hrám soupeře. A i když se v této činnosti Rangers příliš nedaří, dokázali v ní vyprodukovat celkem deset střel. "Byl dnes naším nejlepším hráčem v oslabeních," pokračoval v chvále Adams.

K shutoutu ale pomohlo Fleurymu z části i štěstí. Při jedné z přesilových her totiž orazítkoval Martin St. Louis tyčku, při další šanci pak trefil břevno Mats Zuccarello. Jeho pokus musel dokonce zkoumat videorozhodčí. "Tyčky a břevno byly dnes mými dobrými přáteli," komentoval situaci s úsměvem Fleury.

Obránce Kristophera Letanga, který se v sérii také ohromně zvedl, Fleuryho výkony zas až tolik nepřekvapily. "Viděl jsem to u něj od začátku sezóny. Celou tu dobu se před ním cítím bezpečně a líbí se mi, jak hraje. Dnes byl vynikající"

Kromě sebevědomých zákroků si hráči Pens na Fleurym cenili i jeho kontrolu puku při vyrážení. Buď k nim vůbec nedocházelo, nebo při nich puk nasměroval do bezpečí. "Měli jsme dobré šance, ale nedokázali jsme je proměnit," řekl k průběhu zápasu trenér Rangers Alain Vigneault.

"Dnes jsme mu naložili o trochu více práce, než v předchozích zápasech," poznamenal Niskanen. "Čelil více střelám i nějakým vyloženým šancím. Pokaždé uspěl."

"Celkem to dnes šlo," okomentoval nakonec s úsměvem sobě vlastním zápas Fleury.

06. 05. 2014, Will, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Andreas Johansson 1973 (Švédsko, 51 let)
Wayne Van Dorp 1961 (Kanada, 63 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15389 hlasů, 23% (15389)
Jeff Skinner
13513 hlasů, 20% (13513)
Patricka Sharpa
13585 hlasů, 20% (13585)
T.J. Oshieho
13161 hlasů, 20% (13161)
Martina St. Louise
11317 hlasů, 17% (11317)

Celkem hlasů: 66965
Tento den v minulosti