Brandon Sutter si angažmá u Canucks užívá

Útočník Brandon Sutter, než byl během letošního léta vyměněn do Vancouveru, strávil u Penguins tři roky, během kterých zažil sezónu s nejvíce vstřelenými góly v kariéře (21) a zahrál si ve třiatřiceti zápasech play off.

A i když patřil mezi stabilní a prospěšné útočníky týmu, už od začátku věděl, že u Penguins svůj tehdejší kontrakt nenaplní. Platový strop to prostě nedovoloval, byla jen otázka času, kdy přijde trejd.

"Když se k tomu začalo schylovat, věděl jsem, do kterých dvou nebo tří týmů půjdu. Byla to jen otázka času," vyjádřil se Sutter. "Snažil jsem se to co nejlépe vstřebat a posunout se dál."

"Když jsem zjistil, že to bude Vancouver, tak jsem byl nadšen," pokračoval. "Byla to pro mě úžasná změna."

Ve Vancouveru Sutter ze třetího útoku povýšil do druhého a podepsal nový, pětiletý kontrakt na 21,875 miliónů dolarů. Tyto dvě věci by se mu v Pittsburghu nikdy nepřihodily.

"Tím, že jsem s ním nějakou dobu hrál, tak dokáži ocenit jeho přínos na obou polovinách hřiště," chválil svého bývalého spoluhráče Sidney Crosby. "Je hodně zpodpovědným hráčem, jehož ofenzivní schopnosti jsou podle mého názoru mírně podceňovány. Dokáže toho hodně vymyslet a je nebezpečný v oslabení."

"Viděl jsem ho v pondělí a hraje tu hodně dobře. Jsem za to rád," pokračoval Crosby.

Zítra se Crosby a Sutter poprvé od letního trejdu uktají jako protihráči. "Když jsem byl vyměněn poprvé a hrál pak proti bývalému týmu, bylo to divné," nechal se slyšet Sutter, který do Pittsburghu přišel z Caroliny. "Myslím, že ve středu to bude podobné."

Tím, že zná tým Penguins lépe než kdokoli jiný z týmu Canucks, může dát svým spoluhráčům do nadcházejícího zápasu cenné rady. Ví také, jak se cítí Sidney Crosby, když má z jedenácti zápasů letošní sezóny pouhých pět bodů a v devíti z nich vůbec nebodoval.

"Po celou dobu, co jsem sedával v kabině vedlě něj, jsem slyšel, jak se mu nedaří," vysvětloval Sutter. "Je jedním z těch hráčů, kteří když pravidelně nebodují, tak se lidé ptají, co se děje. Počkejme si, jak na tom bude po 82 zápasech. Myslím, že to bude dobré."

Vancouver během letošní sezóny ztratil zápas čtyřikrát poté, co vedl ve třetí třetině. I přesto však vedou Pacifickou divizi, když vyhrál tři z posledních čtyřech utkání.

"Je to teď samozřejmě lepší, než první zápasy," sdělil Sutter. "Hlavně doma jsme v posledních dnech hráli dobrý hokej a vytěžili z toho nějaké body."

04. 11. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Michayluk 1962 (Kanada, 62 let)
John Chabot 1962 (Kanada, 62 let)
Marty McSorley 1963 (Kanada, 61 let)
Rod Zaine 1946 (Kanada, 78 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15385 hlasů, 23% (15385)
Jeff Skinner
13507 hlasů, 20% (13507)
Patricka Sharpa
13578 hlasů, 20% (13578)
T.J. Oshieho
13150 hlasů, 20% (13150)
Martina St. Louise
11312 hlasů, 17% (11312)

Celkem hlasů: 66932
Tento den v minulosti