Bennett je v pořádku, vrátí se už proti Washingtonu?

Ihned poté, co útočník Beau Bennett vstřelil gól brankáři Careymu Priceovi, nabruslil do rohu, zvedl ruce, narazil hrudí do plexiskla a začal se objímat se spoluhráči. Kdyby hrál v NFL, tak by taková oslava stačila k tomu, aby byl potrestán za přehnané slavení úspěchu.

Po nedělním tréninku a následném rozhovoru se ale ukázalo, že i v NHL byl Bennett za toto přílišné křepčení svým způsobem potrestán. Jak totiž přiznal, tak se při oné oslavě zranil. "Bylo to trochu nešťastné, příště nechám radši ruce dole," přiznal útočník.

Bennett zápas s Montrealem, ve kterém k incidentu došlo, normálně dohrál a ani při rozhovorech s novináři na něm nebyly žádné obtíže patrné. "Půl zápasu jsem hrál čistě na adrenalin," pověděl. "Věděl jsem, že něco není v pořádku, ale moc jsem na to nemyslel. Během zápasu to bylo dobré, další ráno jsem ale zjistil, že je to horší."

Pokud byste v kádru Tučňáků měli ukázat na někoho, kdo je schopen se zranit při oslavě gólu, vybrali byste pravděpodobně právě Bennetta. Během dvou let na univerzitě v Denveru a tří let u Penguins už měl zlomené zápěstí, zraněné koleno, příušnice a další menší neduhy. Od začátku sezóny 2013/14 odehrál jen 73 z možných 172 zápasů.

"To, jak se mu to zranění stalo, se jen tak nevidí," sdělil trenér Pens Mike Johnston. "Jakmile ale začne zápas, tak se může stát cokoliv. Tak to prostě chodí."

Bennett si na začátku léta najal nového kouče, který ho měl zbavit špatných návyků, které mohly vést k jeho zraněním. Společně úplně změnili každoroční tréninkový plán a Bennett se poté dostavil na přípravný kemp ve skvělé formě. Že se znovu zranil, byla prý nešťastná náhoda.

"Tížilo mě to spíše psychicky, než fyzicky. Když jsem o tom mluvil s lékaři, tak mi řekli něco ve smyslu, že je to něco, čím si musí každý projít. Na ledě jsem byl zpět za dva dny, nohy jsem mohl trénovat pořád. V podstatě jsem nic nevynechal, nebyl to nic vážného," nechal se slyšet Bennett.

Na ledě se rodák z Kalifornie setkal s dalším zraněným, útočníkem Ericem Fehrem. Trénovali spolu v plném kontaktu, po kterém o sobě Bennett prohlásil, že by ve středu klidně mohl nastoupit: "Nic jsem nezaznamenal, cítil jsem se dobře."

Bennettův návrat by mohl povzbudit pittsburghskou ofenzívu, která v prvních osmi zápasech sezóny zaznamenala pouhých třináct gólů. V předsezónních zápasech byl totiž se třemi zásahy a devatenácti střelami nejlepším hráčem Pens.

"Očekávám, že se vrátí ve stejné formě. Během kariéry si prošel hodně věcmi, ví jak se s nimi vypořádat," sdělil Johnston.

26. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti