Arron Asham: "Teriéři si s námi pohráli"

Pro Arrona Ashama musel být uplynulý rok velice zajímavým. Dvaatřicetiletý rodák z kanadského městečka Portage La Prairie se nejprve se svým bývalým týmem Philadelphií Flyers odstal do finále Stanley Cupu, aby poté podepsal smlouvu s největšími rivaly z Pittburghu, se kterými na začátku roku odehrál zápas pod širým nebem Winter Classic 2011.

Nyní má díky NHL All Star Game několikadenní volno. Toho zarputilý útočník využil k tomu, aby se na čas vrátil domů a odehrál zde exhibiční utkání, jehož výtěžek půjde na konto jeho nadace Arron's Chance 2 Play, která se v rámci regionu stará o podporu dětských aktivit.

Asham nastoupil v týmu nazvaném Arron Asham & Friends proti vedoucímu celku tamní MJHL ligy Portage Terriers. Jak utkání přesně dopadlo agentury nezveřejnily - není to však důležité. Důležité je, že se lidé, kteří na zápas přišli, dobře bavili a že se přispělo na dobrou věc.

"Teriéři si s námi dnes pohráli. Patří mezi nejlepší juniorské týmy v Manitobě a pravděpodobně i v celé Kanadě. Chtěl bych jim poděkovat za to, že si udělali čas a podpořili naši nadaci," sdělil reportérovi tamního deníku The Daily Graphic Asham a pokračoval: "Celou událost jsme domluvili narychlo, asi během posledních deseti dnů. Jsem rád, že se vydařila." Utkání sledovala zaplněná místní aréna PCU Centre.

Ashamovým snem je podobný, ne-li ještě větší dav lidí přilákat na Stanley Cup, který by rád jednou vyhrál a do města pak jako vítěz přijel ukázat. Doufá, že by se mu to mohlo podařit se současným týmem Penguins. "Nevím, jak dlouho budu v NHL ještě hrát. Cítím, jak mi čas pomalu dochází. Mým cílem je vyhrát Stanley Cup, dovézt ho sem a uspořádat velkou oslavu," svěřil se a dodal: "Myslím, že letos na to tým máme. Jde jen o to, to dokázat v play off."

Výhře ve Stanley Cupu byl Asham blízko už minulý rok, kdy s Philadelphií došel až do finále, kde následně podlehl Chicagu. "Když jsme se dostali do play off, v prvním kole nás čekali New Jersey. Věděli jsme, že je můžeme vyřadit a taky se nám to snadno podařilo. Proti Bostonu jsme zase tušili, že to bude hodně těžké. To, že jsme otočili stav série z 0:3 na zápasy nám pak dodalo sebevědomí proti Montrealu. Na Chicago jsme také měli, škoda že to nevyšlo," popsal play off ze svého pohledu.

Asham se dále rozpovídal o Winter Classic 2011, zápasu hraným pod širým nebem před téměř sedmdesáti tisíci diváky: "Počasí sice nebylo nejlepší, ale hrát venku je vždy něco výjimečného. Navíc před tolika lidmi".

Kromě Penguins nastoupil Asham za dalších pět týmů NHL, z nichž čtyři hráli Atlantickou divizi. Nabízí se tedy otázka, zda Asham neplánuje přestup do NY Rangers - posledního týmu Atlantické divize, jehož dres ještě neoblékl. "Člověk nikdy neví. Pokud by byli jediným týmem se zájmem o mé služby, tak bych zde klidně podepsal," řekls úsměvem.

28. 01. 2011, Will





Další články týkající se hráče Arron Asham

12. 06. 2012 - Nechráněný agent Arron Asham by chtěl zůstat u Pens
06. 06. 2012 - Jak se vedlo v sezóně 2011/12 - Arron Asham
17. 04. 2012 - Disciplinární řízení pro Neala s Ashamem
30. 06. 2011 - Ohledně Jágra stále nejasno, Asham prodloužil





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Doug Smith 1963 (Kanada, 61 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15364 hlasů, 23% (15364)
Jeff Skinner
13481 hlasů, 20% (13481)
Patricka Sharpa
13557 hlasů, 20% (13557)
T.J. Oshieho
13133 hlasů, 20% (13133)
Martina St. Louise
11293 hlasů, 17% (11293)

Celkem hlasů: 66828
Tento den v minulosti